Facebook| Twitter Skriv ut

Økologisk bærproduksjon - inspirasjonskveld på Hamar

Brit Mjåland (økologiske jordbær), Birgitte Wærstad (økologiske bringebær) og Helge Hvoslef (økologiske solbær) delte åpent sine beste tips for å lykkes med økologisk bærproduksjon på inspirasjonskvelden på Hamar den 31. okt.

Brit Mjåland (økologiske jordbær), Birgitte Wærstad (økologiske bringebær) og Helge Hvoslef (økologiske solbær) delte åpent sine beste tips for å lykkes med økologisk bærproduksjon på inspirasjonskvelden på Hamar den 31. okt.

Foto: Mikkel Aanderaa / FMHO


Dato: 31 oktober 2017 16:00 - 20:15
Arrangør: Landbrukets øko-løft og Foregangsfylke økologisk frukt og bær. Kontaktpersoner: Markus B. Hustad (mob:93095522) og Frøydis Linden (mob: 90552194), fmhofli@fylkesmannen.no
Målgruppe: Alle som ønsker å etablere en profesjonell produksjon av økologiske bær: Fokus: Solbær, Bringebær, Jordbær
Merknad: Gratis, men påmelding p.g.a. matbestilling. Også mulig å bli med på dagskurs i økologisk jordbærdyrking 1. nov - se programmet i vedlegget og kontakt ev. jorn.haslestad@nlr.no
Sted: Hotell Clarion Coll. Astoria, Torggata 23, 2317 Hamar

Økologisk bærproduksjon – noe for deg?

Salget av økologisk mat øker som aldri før, samtidig som norsk økologisk produksjon henger etter. Må vi importere den økologiske maten eller kan vi gjennom felles satsing bygge opp en produksjon av økologisk mat på norske ressurser? Er du nysgjerrig på muligheter og utfordringer ved økologisk bærproduksjon? Kom på inspirasjonskveld denne siste kvelden i oktober og hør om praktiske erfaringer – fyll på med kurs i økologisk jordbærdyrking dagen etterpå hvis du vil ha mer!

Når: Tirsdag 31. oktober, kl 16:00 – 20:15
Hvor: Hotell Clarion Coll. Astoria, Torggata 23, 2317 Hamar
Arr:Landbrukets økoløft og Foregangsfylke økologisk frukt og bær.



Elektronisk påmelding nederst på siden - gratis arrangement, men vi må vite hvor mange som kommer pga bestilling av mat.

PROGRAM

16:00 – høstsuppe og kaffe 

16:30
Velkommen
 – prosjektet Foregangsfylke økologisk frukt og bær v/Frøydis Linden, Fylkesmannen i Hordaland

Kort om Landbrukets ØKOLØFT - Landbrukets øko-løft v/ Markus B. Hustad

Hvorfor ønsker vi å satse på økt økologisk produksjon? 

Hedmark Bondelag v/Organisasjonssjef Margrete Nøkleby

Økologisk birøkt – Ringsaker Birøkterlag v/ John Erik Hansen

17:00
Praktiske erfaringer fra egen gård:

Bringebærproduksjon – Birgitte Wærstad, Skien

Solbærproduksjon - Helge Hvoslef, Nes

18.00
Kaffe og kake med (30 min) 

18:30
Økologisk bærproduksjon – rådgiving, regelverk, foredling og marked
– korte innlegg

Rådgiving for økologiske bærdyrkere i NLR – Norsk landbruksrådgiving (NLR) v/Sigrid Mogan
Regelverk for økologisk bærproduksjon – Debio v/Harald-Bjørn Larsen

Bondens Marked  v/Randi Ledaal Gjertsen, daglig leder  
Videreforedling av økologiske bær – Kompetansenavet vest v/ Anne Lise Haukadal, veileder og kursholder


19:30
Praktiske erfaringer fra egen gård:

Jordbærproduksjon – Brit Mjåland, Agder

Det blir anledning til spørsmål og diskusjon etter hvert innlegg.

20:15 Slutt 

Til informasjon: Dagen etter inspirasjonsmøtet, er det dagskurs i økologisk jordbærdyrking ved rådgiver Jan Karstein Henriksen frå NLR Agder. Egen påmelding til dette kurset den 1. nov. til jorn.haslestad@nlr.no. Se vedlegg for program til dette kurset.

PÅMELDING: