Nyheiter

Dialogmøte om økologisk plantevernmiddel

Det blir satt oppfugleholker og overvintringsbol for nytteinsektet gulløye i norske økologiske frukthager, men det er ikke alltid nok med forebyggende arbeid mot skadedyr og sjukdkommer. Det finnes et knippe plantevernmidler godkjent for økologisk fruktproduksjon i EU, men få er i handelen i Norge.

Les mer

Økologisk fruktdyrking - info

I høst blir det laga fleire infohefte om økologisk fruktdyrking med oppdatert informasjon. Landbrukets Øko-lyft gir ut ein intro til økologisk fruktdyrking som me har vore med å forfatta. Nyplantingsmanualen frå 2013 er framleis gjeldande, og i løpet av hausten kjem det manualar for korleis du kan få til ei vellukka drifting av frukthagen. 

Les mer

Økologisk bærdyrking i Lier

Markedet ønsker mer økologisk frukt, bær og grønt. Det er knappe 800 dekar økologisk og karensareal av bær i Norge, men det er langt fra nok til å dekke etterspørselen. Tiden er derfor inne for satsing på økologisk dyrking for hagebrukere som er interessert i denne produksjonsmåten.

Les mer

Prognose erstattar spå

Om nokre veker er norsk frukt på plass i butikkane, men mykje skal stemme før frukta når kundane. Både fruktpakkeri, grossist og butikk må kunne planlegge godt for å ikkje love for mykje eller for lite. PC programmet Fruktklienten skal no erstatte kvalifisert synsing om kor mykje frukt sesongen kan by på. 

Les mer