Nyheter

Vinmonopolet tar utfordringen

Debio og ØQ – økologisk mat i storhusholdninger arrangerte i oktober 2014 MATPRISEN for første gang. Blant annet deltes prisen Årets utfordring ut til Vinmonoplet.

Les mer

Sund Folkehøgskole - tar maten og elevane på alvor!

Sund folkehøgskole på Inderøya i Trøndelag er ein samfunnsengasjert skule. I følgje eigne nettsider er det spesielt tre ting dei brenn for og vil dele med elevane: engasjementet for internasjonal solidaritet, arbeidet for ei bærekraftig utvikling og verdien av kunst- og kulturuttrykk. Ei satsing på økologisk matservering fell derfor naturleg inn. Svein Arne Sundfær, internatleiar og kjøkensjef på folkehøgskolen delte sine erfaringar på et frukostmøte til Debio i Steinkjer. 

Les mer

- 15 % økologisk er ikke nok, jeg vil gå for 20 % og det klarer vi!

bRest bedriftsrestauranter er et kantineselskap med fokus på god, sunn og smakfull mat. De driver kantinen hos Making Waves, hvor de har satset litt ekstre på økologisk mat. ØQ dro dit for en liten prat med kantineleder Miklos Camai. 

Les mer

MATPRISEN 2014 – DE VERDIGE VINNERNE ER KÅRET

Torsdag 30.august ble MATPRISEN arrangert for første gang. Hele fem priser ble delt ut til ut på den storstilte festforestillingen på Kunstnernes hus i Oslo.

Prisvinnerne ble  framhevet som innovative og gode eksempler på bærekraftige menyer og økologisk mat i storhusholdninger. Utfordrerprisen ble delt ut til en aktør som har et stort forbedringspotensiale i sitt tilbud. 

Les mer

Alt henger sammen

- Livet er mer enn bare mineraler og salt, mener Finn Dale Iversen, biodynamisk bonde på Bergsmyrene gård. Under ØKOUKA var han én av tre bønder som fikk besøk av kokker og fagfolk som ville lære mer om økologisk matproduksjon.

Les mer

Kokken og bonden på Rosendals trädgård

På mandag drar ØQ på tur med kokker og kjøkkenansatte for å lære og inspireres i Stockholm og Södertälje. Da vil vi bland annet besøke Rosendals Trädgård og møte köksträdgårdsmästaren Niklas Karlsson. Niklas vil gjøre oss oppmerksomme på at det ikke lenger kan være prisen på råvarene som skal være i sentrum, men kvaliteten – den ultimate kvaliteten. På Rosendals Trädgård viser han oss hvordan kokken og bonden er i dialog og samarbeider.

Les mer

Smaken av matens opprinnelse

Hva kan være mer inspirerende for kokker enn å selve få høste grønnsakene de skal tillage direkte hos bonden? En solskinnende dag i september tok ØQ derfor med en gjeng kokker på gårdsbesøk, hvoretter vi lagde mat sammen på Hellviktangen. Les vår konsulent Camilla Wilses inspirerende historie fra turen. 

Les mer

Hvorfor velge økologiske egg?

Se denne kortfilmen fra Debio som beskriver forskjellen mellom økologisk og konvensjonell eggproduksjon.

Les mer

Erfaringer til inspirasjon

Beøsk hos barnehager og skoler som serverer økologisk mat, ga masse inspirasjon til 18 deltakere på studietur i Oslofjordregionen.

Les mer