Nyheter

Alternative salgskanaler

Foregangsfylke økologiske grønnsaker - produksjon og marked, har bestilt en rapport om alternative salgskanaler for økologiske grønnsaker. Utredningen er skrevet av Siri Løvsjø Solberg. Rapporten er en del av foregangsfylkets arbeid med å løse markedsutfordringer for omsetning av økologiske grønnsaker i Norge.

Hele rapporten finner du her

Les mer

Vekstskifte og samarbeid

Mer grønnsaker forutsetter vekstskifte.

Grossistene ønsker at de som produserer økologiske grønnsaker og poteter utvider sine areal, framfor å få flere produsenter. Få av disse produsentene har nok areal til et romslig vekstskifte. Samarbeid kan være løsningen.

Les mer

Vellykket økoseminar - økologisk veksthusproduksjon

22 deltakere var med på seminaret og fikk en oppdatering på hva som rører seg i økoveksthus og kanskje hva vi må lære oss og prøve ut fremover!

 

Les mer

Oppformering av nyttige nyttedyr i økologisk veksthusproduksjon

Økologisk produksjon er en viktig og nyttig trend for tiden! Ikke bare er økologisk produksjon nyttig for miljøet, men har også positiv innvirkning på naturlig forekommende fauna. Et eksempel kan være rovbillen Atheta som kan fungere mot skadeinsekter i veksthus.

Les mer

Seminar Økologisk veksthusproduksjon

Foregangsfylke økologiske grønnsaker i Vestfold inviterer til fagseminar om økologisk veksthusproduksjon. Seminaret skal være på Renskaug Vertsgård i Lier 2.september 2015, kl 12 - 16. Påmeldingsfrist 28 august. Se program og påmelding under arrangement. 

Les mer

Økologisk gulrotproduksjon i Sverige

Den økologiske gulrot-erfagruppe fra Danmark fikk påfyll av ny kunnskap og inspirasjon på en studietur til Sverige.

Les mer

Ugras

Rust deg med kunnskap 

Ugraset kommer like sikkert som varmen og våren. Uten mulighet for å ta kjemiske snarveier er det kunnskap som gjelder for den økologiske bonden.  

Les mer

Økonomien i økologisk løk-, gulrot- og potetproduksjon

Agronomi, investeringsnivå og omsetningsform er de faktorene som mest påvirker økonomien i økologisk dyrking av potet, gulrot og løk.

Les mer

Plantevern tillatt i økologisk landbruk

Godkjenning av naturlige plantevernmidler for økologisk drift er underlagt norsk og internasjonalt regelverk. Vi legger ut en artikkel skrevet av Grete Lene Serikstad, Bioforsk Økologisk

Les mer

Rema 1000 selger "stygge" grønnsaker

- I Rema 1000 synes vi det er urettferdig å kalle disse produktene stygge, men de kan være  unike og spesielle, uansett selger vi dem til en ekstra gunstig pris og vi ser at våre kunder setter pris på dette, sier kommunikasjonsdirektør Mette Fossum Beyer i REMA 1000 i en pressemelding.

Les mer

Mekanisk ugrasregulering

Sesongkalender til nedlasting