Aktuelt

RSS

Nettverksmøte mellom kokker og bønder 2017

 «I USA er alt stort og annerledes, luksus og moderne, og så er det så uendelig langt borte…» dette er bildet av USA som jeg vokste opp med, og som mange deler med meg. Men etter nettverkssamling i New York og Pennsylvania, så har mitt bilde faktisk endret seg. Dette reisebrevet vil kanskje også endre ditt? 

Her er min fortelling fra reisen som Foregangsfylkene (FF) har arrangert for kokker og bønder til USAs Øst-kyst. Perspektivet på denne historien er fra «kokkenes tur», da min rolle var å geleide dem gjennom programmet. Turen fra bøndenes synsvinkel får du lese en annen gang eller spørre dem selv. 

Les mer

Hauste vol 2

Hauste vol 2

I Hauste vol 2 som ble lansert 30. november kan du lese historier om mennesker, organisasjoner og bedrifter som jobber for et mer bærekraftig samfunn. ØQ-prosjektet og prosjektleder Elizabeth Brockfield er med som en av dem.

Les mer

Vår daglige grøt

Søt grøt, tørr grøt – salt grøt? Ja, grøt er i vinden. Mormors gamle oppskrifter hentes frem fra kokebøker og oppskriftene moderniseres av matentusiaster i hele Norden. 

Les mer

Konferansier Mathias Steinbru og jurymedlem Esben Holmboe Bang, Matprisen 2015

Matprisens nominasjoner er klare!

Fra fengsel, folkehøgskole og sjøforsvar, til mel, matfestival og Michelin-restaurant. De nominerte til Matprisen 2016 er… 

Les mer

Sund folkehøyskole fikk Debioprisen

Vinnerne av Matprisen 2016

Michelinrestauranten Maaemo stakk av med seieren i priskategorien Matprisen, Sund folkehøyskole ble hedret som Debio-favoritten, og TINE ble oppfordret til flere økologiske produkter i skolemelkordningen som vinner av Utfordrerprisen.

 

Les mer

Gå til «Nyheter»