Aktuelt

Hauste vol 2

I Hauste vol 2 som ble lansert 30. november kan du lese historier om mennesker, organisasjoner og bedrifter som jobber for et mer bærekraftig samfunn. ØQ-prosjektet og prosjektleder Elizabeth Brockfield er med som en av dem.

Les mer

Sund folkehøyskole fikk Debioprisen

Vinnerne av Matprisen 2016

Michelinrestauranten Maaemo stakk av med seieren i priskategorien Matprisen, Sund folkehøyskole ble hedret som Debio-favoritten, og TINE ble oppfordret til flere økologiske produkter i skolemelkordningen som vinner av Utfordrerprisen.

 

Les mer

Vår daglige grøt

Søt grøt, tørr grøt – salt grøt? Ja, grøt er i vinden. Mormors gamle oppskrifter hentes frem fra kokebøker og oppskriftene moderniseres av matentusiaster i hele Norden. 

Les mer

Konferansier Mathias Steinbru og jurymedlem Esben Holmboe Bang, Matprisen 2015

Matprisens nominasjoner er klare!

Fra fengsel, folkehøgskole og sjøforsvar, til mel, matfestival og Michelin-restaurant. De nominerte til Matprisen 2016 er… 

Les mer

Drammen fengsel baker daglig 20 brød, alle økologiske

Økologisk – en del av den daglige driften. Drammen fengsels økosatsning

Da ØQ skrev om Drammen fengsels økosatsning i august 2014, ventet kjøkkensjef Terje Paulsen på Debio-godkjenningen. Bronsemerket fikk kjøkkenet samme år og nå to år senere, er «økologisk blitt en del av den daglige driften». Paulsen anslår at opp mot 25 prosent av alle råvarene er økologiske. Godkjenningen fra Debio hadde nettopp «dumpet  ned i posten» for tredje år på rad. Det er gode nyheter. 

Les mer

Gå til «Nyheter»